På svenska In English
Pappergarn / papperssnöre medium
Garnet är bra att väva och sticka med och att göra blommor av. Säljs i 2hg härvor som innehåller 175meter och det finns ca 30 färger att välja mellan som uppfyller kraven i miljömärkningen Öko-Tex 100. Tillverkat av Pirkanmaan kotityö OY, Tammerfors, Finland.
Garnet som är ganska styvt är gjort av papper baserat på granfibrer. Det är tvinnat av en drygt 2 cm bred pappersremsa som sedan färgats. Garnet blir då inte helt genomfärgat och man kan ana en ljusare kärna. Detta gäller alla utom den vita, nr1 och den oblekta, nr2. 
Man kan använda garnet både som varp och inslag. Om man vill ha det som inslag kan man dra nytta av styvhet och hoppa över rör vid skedningen. Då håller garnet ut bredden på det vävda tyget. 

Vid vävning
Om det är noga med snygga kanter så kan du fukta garnet lätt för att få det mjukare och mer formbart. Man lindar då upp garnet på en mattskyttel och fuktar lätt med en duschflaska. Svep in i en handduk en stund så det får tid att bli mjukt. Blöt inte ner för mycket, pappret blir då svagare och kan luddas upp vid vävningen. Pappret torkar fort så det är ingen risk att det är fuktigt när det rullas upp på tygbommen. Många föredrar att väva med garnet torrt. Prova dig fram vad som passar dig! 
Vävspännare ska inte användas då nålarna trasar sönder pappret och behövs heller inte eftersom garnet är stelt och håller ut bredden ändå. Båga inte snöret utan lägg det rakt genom skälet. 
 
Vid varpning
Sätt härvan på en garnvinda som man monterar liggande istället för stående. Garnet glider lätt av vindan annars. Om du nystat det så ta garnet från utsidan av nystanet.
 
Tvätt
Det går att tvätta, men borsta, dammsug eller vädra hellre. Tvätten sliter på pappret. Behandla fläckar före tvätt. Handtvätt 40'C med milt tvättmedel. Använd en balja som är bredare än väven så inte pappersgarnet böjs. Undvik att vrida eller centrifugera. Torka på ett jämnt och luftigt underlag. Stryk försiktigt med tre prickar på järnet. 

MOHAIR

Mohair Bouclé

Garnet innehåller ull från sydafrikanska angoragetter. Garnet karakteriseras av många små öglor i garnet och är mycket glansigt och mjukt. Bouclégarnet passar till sådant som inte utsätts for konstant och långvarigt slitage, och passar bra till plädar, sjalar och halsdukar för att ge en behaglig värme.