På svenska In English
Vävkompaniets medlemmar

Vävkompaniet är en konsthantverksbutik och galleri som ligger centralt i Borås intill Röda Kvarn. Butiken drivs utav ett antal medlemmar som gärna väver annorlunda vävar gjorda med experimentlusta och hantverkskunnande.
   Vävkompaniet grundades för 20 år sedan då fyra tjejer som just avslutat den då ettåriga utbildningen på Väfskolan ville fortsätta väva tillsammans.

Ekonomisk förening
Vävkompaniet drivs som en ekonomisk förening. De flesta varor i butiken säljs på kommission, dvs hantverkaren får betalt efter det att varan är såld och föreningen får behålla en liten del av köpesumman. Men vissa varor köps in på vanligt sätt, till exempel mattvarpen och de finska papperssnörena. Alla beslut fattas av styrelsen och i en så liten förening som den här ingår alla medlemmar. Nuvarande medlemmar är Helén Hedin, Anne-Jeanette Rosberg Kroon, Titti Jonsson, Ulla Larsson, Maria Stawåsen och Ulla-Maija Airola. Är du intresserad av medlemskap så kontakta oss gärna!

Gemenskap 
Varje månad är det medlemsmöte och då ska utställningar och hantverksdagar planeras och arbetet fördelas. Annonser ska utformas, det ska skyltas om, bokföring ska skötas och fönster ska putsas. Det finns alltid någonting att göra.

Hantverksdagar och utställningar
Då och då anordnar vi hantverksdagar när någon hantverkare kommer till butiken och visar hur de tillverkar sina föremål. Hantverksdagarna brukar locka mycket folk och är en medveten satsning för att skapa en levande butik där det alltid händer något. Vi har ett antal utställningar varje säsong med konsthantverkare och föreningar.


Företagsinformation
www.vavkompaniet.se
Vävkompaniet
Västerbrogatan 15
503 30 Borås
Tel: 033-418999
E-post: info@vavkompaniet.se
Orgnr: 769600-2315